tiistai 6. elokuuta 2019

Syöpäkontrollissa

Taas yksi syöpäkontrolli ohitettu, nyt vaan odottelen tuloksia seuraavat viikot. Seuraavat rivit onkin sitten täynnä kaikenlaista epämiellyttävää gynekologista läpinää. Jos olet heikkohermoinen, niin jätä lukeminen tähän. :)



Joka kerta jännittää yhtä paljon. Nyt vielä jotenkin tavanomaista enemmän. Minulla oli vahva epäilys siitä, että syöpä on uusinut. Löysin nimittäin itse emättimestäni pienen patin jokin aika sitten.

Lääkäri otti joitakin koepaloja. Pitkään aikaan koepalat ei olekaan sattuneeet niin paljon kuin nyt. Vaihdevuodet ovat jotenkin kuivattaneet emättimeni. Pelkkä etikka jota levitetään emättimelle kirveli ihan mielettömästi. Tutkiminen sattui. Ja saati sitten kun lääkäri alkoi ottaa koepaloja. Onneksi lääkäri oli kuitenkin todella mukava ja huolehtivainen. Huomasi heti, että sattuu liikaa ja laittoi puudutetta. Vielä toimenpiteen jälkeen hän laittoi jotakin nestemäistä puudutetta.

Jatko sitten riippuu papa-kokeen tuloksesta ja koepalojen tuloksista. Sovimme, että käytän jonkun aikaa vagifemia ihan päivittäin jos se auttaisi emättimen limakalvoihin. Ja jos ei muutamassa viikossa tapahdu muutosta niin minun pitää itse ottaa yhteyttä hoitotahooni. Sitten mietiään, että mitä muuta niille limakalvoille voisi tehdä.

Jos koepaloista löytyy syöpäsoluja niin seuraava lääkärikäynti on hyvinkin pian. Pelottaa jo valmiiksi, että jos en saa noita limakalvoja kuntoon niin käynti tulee olemaan ihan yhtä karmea.

On muuten näin jälkikäteenkin vielä todella epämiellyttävä olo. Virtsaaminen kirvelee niin paljon, ettei juurikaan tee mieli vessaan mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti