keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Ekoteko

Kävin tekemässä ekoteon. Poimin ison kimpun lupiineja. Meillä on oikeastaan lähes aina kotona kukkakimppu keittiön pöydällä. Talvella se on kaupasta ostettu. Meillä on kodin lähellä aivan loistava K-kauppa, jonka kukkavalikoima on upea ja edullinen. Näin kesäisin keittiön kukkakimppu on sitten yleensä itsepoimittu.


Rakastan lupiineja. Viimeisen viikon aikana on lupiinit ovat taas olleet ihmisten mielissä. Lupiini on julistettu haittalajiksi, ja se pitäisi hävittää. Tuskin sitä kuitenkaan kokonaan saadaan ihan nopeasti hävitettyä, mutta suunta on kuitenkin oikea. Vaikka se kuinka upea kasvi onkin. Komealupiini tuhoaa meidän perinteiset ojanvarsikasvit aika tehokkaasti ja eipä se ole pölyttäjienkään suuressa suosiossa.



Minulla on ollut vähän reilun vuoden ajan puutarhapalsta ja sinne on levinnyt lupiineja. Ei kovin suurta määrää onneksi. Olen hyvin tehokkaasti nyt kesän kynnyksellä poiminut kaikki lupiinit pois palstaltani ennen kuin ne alkavat siementämään. Nämä kuvan lupiinit olen kerännyt meidän kodin lähettyviltä tienvarsilta.

Tosi montaa ihmistä tuntuu ärsyttävän se, että lupiinit pitäisi hävittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti