sunnuntai 25. elokuuta 2019

Kurpitsahillo

Olen tänä kesänä kasvattanut kurpitsaa ja tänään sitten keittelin siitä hilloa. Tuli muuten ehkä parasta hilloa ikinä. Se todellakin vie kielen mennessään. Tätä voisi syödä ihan sellaisenaan. Ajattelin, että jaan reseptin sinulle lukijani.


1 kg kurpitsaa pieninä paloina
½ dl vettä
1½ dl sitruunamehua
½ rkl kardemummaa
1 kanelitanko
½ kg hillosokeria
1 rkl sitruunankuoriraastetta

Paloittelin kurpitsan suhteellisen pieniksi paloiksi. Keittelin kurpitsanpalat veden, sitruunamehun, kardemumman ja kanelitangon kanssa kypsiksi. Keittoaika oli vähän vajaa puoli tuntia. Poistin kanelitangon ja vetäisin kurpitsanpalat soseeksi tehosekottimessa.

Tämän jälkeen lisäsin mukaan sitruunankuoriraasteen ja hillosokerin ja keittelin hilloa vielä 10 minuuttia. Sitten vaan kuumenettuihin purkkeihin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti