torstai 27. kesäkuuta 2019

Kontrollikutsu

Se olisi kohta taas edessä syöpäkontrolli, eilen kolahti kutsukirje kotiin. Joka kerta aina yhtä jännittävä. Vaikka luulisi sen käyvän jo rutiinista kun kerran puolessa vuodessa käy lääkärissä.


Kohdunpoiston jälkeen minulle kerrottiin, että vaihdevuodet alkaa todennäköisesti tavanomaista aikaisemmin. Ja viimeiset pari kuukautta onkin elämä ollut täynnä vaihdevuosioireita, eikä ikää olen kuin vasta 46. Limakalvot ovat todella kuivat. No niiden kanssa pystyy sentään elämään, lääkettä saa tarvittaessa ilman reseptiä apteekista.


Mutta kuumat aallot, voi mikä vaiva. En olisi ikinä uskonut, että ne voi olla näin epämiellyttäviä. Pahimpina päivinä niitä tulee varttitunnin välein. Elämä on yhtä pukemista ja riisumista, milloin on liian kylmä ja milloin liian kuuma. Täytyy näistä samoista vaivoista puhua lääkärikäynnin yhteydessä.

Soitan kyllä hoitavalle taholle ja ehdotan lääkäriajan vaihtamista. Se osuisi sopivasti viimeiselle lomaviikolle ja tiedän jo etukäteen, että koepalojen oton jälkeen olen taas monta päivää kipeänä. Siinä menisi koko viimeinen lomaviikko pilalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti